Nyengaerde Maakproject

Voor alle creatieven en kunstenaars met groot en klein talent is er het Nyengaerde Maakproject. Wij nodigen iedereen uit om een impressie te maken van het huis of de tuin en zo de geschiedenis van deze bijzondere plek vast te leggen.

Wie?
Iedereen die het leuk vindt om iets te maken. Ben je jong of oud, een professional of hobbyist, heb je ervaring of juist niet: iedereen is welkom. En alles mag: boetseren, schilderen, tekenen, fotografie en videografie of verras iedereen met een nieuwe techniek.

Wat?
Je maakt een impressie of vertaling van iets uit het huis of de tuin bij de Nyengaerde. Denk aan een aquarel van de bloeiende rododendron, een tekening van de voorgevel, of een timelapse van de monumentale bomen. Hier vind je de setting en de inspiratie, jij kiest de techniek en de uitwerking.

Waar?
Je bent harte welkom om op een zelfgekozen dag of tijdstip in de tuin te komen werken. Wil je een impressie van de binnenkant van het huis maken? Maak dan een afspraak via info@nyengaerde.nl.

Wanneer?
Het Nyengaerde Maakproject begint tijdens het tuinevenement op 10 juni 2023, maar duurt vervolgens een heel jaar: tijdens het tuinevenement in juni 2024 willen we graag een selectie van al het gemaakte werk exposeren.

Op 10 juni kun je collectief komen creƫren: wij bieden dan wat basismateriaal aan zoals papier, potloden, verf en klei maar nodigen je ook uit je eigen materiaal mee te nemen. Op deze dag hopen we verschillende mensen in de tuin creatief bezig te zien. Na 10 juni kun je ook nog langskomen, bijvoorbeeld als je nog niet klaar was of als je graag op een rustiger moment of tijdens een ander jaargetijde iets wilt maken. In overleg is er van alles mogelijk.

Waarom?
Je wilt meedoen aan dit project om a passenger in time te worden in de rijke historie van de Nyengaerde. De stichting is opgericht om de verbinding tussen kunst, cultuur en het platteland een impuls te geven. Door met jouw creativiteit de Nyengaerde op de een of andere manier vast te leggen, draag je bij aan de het inkleuren van haar geschiedenis. Je mag je werk aan de stichting doneren, maar een foto van het werk is voor het archief ook heel waardevol.

Bekijk het overzicht van de impressies tot zover

Een tekening van het vooraanzicht van de Nyengaerde te Dwingeloo gemaakt door Linda Sinnige