Kiek’n in de tuin | Zaterdag 10 juni 2023

Op zaterdag 10 juni 2023 organiseert Stichting Nyengaerde haar eerste evenement, een creatieve en informatieve middag in de tuin voor jong en oud.

Rondleiding
Laat je deze middag rondleiden door de grote tuin, waar monumentale bomen en andere historische bijzonderheden te zien zijn. De huidige bewoner, Ada Bootsma, vertelt graag over de tuin, het huis en bijbehorende geschiedenis.

Het huis de Nyengaerde in Dwingeloo met bloeiende rododendrons in mei 2023


Steentjes schilderen
Tijdens dit evenement kunnen kinderen op zoek gaan naar de allermooiste witte kiezelstenen van het pad om deze met verf en penselen om te toveren tot happy stones. Uiteraard mogen de beschilderde steentjes mee naar huis genomen worden, of je mag die van jou verstoppen op een geheime plek. Misschien wordt jouw steen in de toekomst wel door iemand gevonden.

Happy stone op het tuinpad bij de Nyengaerde

Het Nyengaerde Maakproject
Voor alle andere creatieven en kunstenaars trappen wij tijdens deze dag het Nyengaerde Maakproject af: we nodigen iedereen met groot of klein talent uit om dit huis of de tuin op een mooie of verrassende manier vast te leggen. Kom lekker tekenen, aquarelleren, fotograferen, boetseren of kies je eigen techniek. De werken, of foto’s hiervan, nemen wij graag op in het archief om zo de historie van dit monument visueel vast te leggen. Basismateriaal zoals verf, potloden, papier en klei, is aanwezig. Specifiek materiaal dien je zelf mee te brengen.

Muziek
De middag wordt omlijst door live muziek in de tuin. Op dit moment zijn we nog op zoek naar de meest geschikte muzikant(en).

Toegang
De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Tijd en locatie
13.00 – 16.00 uur
Westeinde 14 Dwingeloo

Vragen?
Stuur een mail naar info@nyengaerde.nl

n.b. De Nyengaerde Maakproject begint tijdens dit tuinevenement, maar duurt vervolgens een heel jaar: tijdens het tuinevenement in juni 2024 willen we graag een selectie van al het gemaakte werk exposeren. Lees meer over dit project.


Aanmelden
niet verplicht maar wel prettig!

Success

Bedankt voor je aanmelding. We ontvangen je graag op 10 juni bij de Nyengaerde!

Error

Sorry! Er ging iets niet goed. Controleer of je alle velden goed hebt ingevuld.