Kiek’n in de tuin van de Nyengaerde 

Op zaterdagmiddag 10 juni opent het monument de Nyengaerde in Dwingeloo haar tuinpoorten voor publiek. Kom langs voor een rondleiding door de grote tuin, waar monumentale bomen staan en andere historische bijzonderheden te zien zijn. De huidige bewoner, Ada Bootsma, vertelt graag over de tuin, het huis en bijbehorende geschiedenis. 

Afbeeldingen van een beschilderde happy stone, de Nyengaerde met geïllustreerde mensen in de voortuin en een pentekening van het huisTijdens dit evenement start ook het Nyengaerde Maakproject. Iedereen met groot of klein talent wordt uitgenodigd om het huis of de tuin op een mooie of verrassende manier vast te leggen. Zoek een fijne plek in de tuin om te tekenen, aquarelleren, fotograferen, boetseren of kies je eigen techniek. De werken, of foto’s hiervan, nemen wij graag op in het archief om zo de historie van dit monument visueel vast te leggen. Basismateriaal zoals verf, potloden, papier en klei is aanwezig. Specifiek materiaal dien je zelf mee te nemen. 

13.00 – 16.00 uur
Gratis en voor iedereen 
Westeinde 14 in Dwingeloo 

Meer informatie


Geplaatst

in

,