Oekraïens Licht | 8 – 18 september 2023

Tussen 8 tot 18 september kun je je laten meevoeren in de dromerige wereld van kunstenares Svetlana Tartakovska. In Nyengaerde hangt een selectie van haar mooiste werk, waarbij ieder schilderij een link heeft met Svetlana’s vaderland Oekraïne. Ook is haar nieuwste werk te bewonderen ‘Het Oekraïense meisje’: een schilderij van de vierjarige Polina, die een jaar lang met haar familie in Nyengaerde woonde.

De werken van Svetlana kenmerken zich door psychologische diepgang en veelal beroeren ze de kijker. Tel daarbij op dat de gemiddelde Nederlander tegenwoordig met andere ogen naar Oekraïne, haar cultuur en de mensen kijkt, wat deze tentoonstelling boeiend en indrukwekkend maakt voor een breed publiek.

Iedereen is van harte welkom om te komen genieten van de schilderijen en bijbehorende film in de serre. Wie het leuk vindt mag als extraatje ook zelf input leveren aan de tentoonstelling. Dit kan bijvoorbeeld door eigen associaties op te schrijven en achter te laten als onderschrift. Dit is onderdeel van het dynamische karakter van deze tentoonstelling.

De expositie is dagelijks te bezoeken tussen 13.00 en 16.00 uur. Tijdens de Open Monumentendagen zijn er ruimere openingstijden: van 10.00 tot 16.00 uur.

Schilderij van een jonge vrouw die haar haar vlecht in een graanveld

Praktische informatie
8 t/m 18 september: 13.00 – 16.00 uur
9 en 10 september (Open Monumentendagen): 10.00 – 16.00 uur
Vrije toegang
Westeinde 14, Dwingeloo