High tea met een koninklijk én historisch tintje

Op dinsdag 24 oktober kwamen er maar liefst 50 mensen op de thee in Nyengaerde. In het kader van de Maand van de Geschiedenis organiseerde de stichting een Koninklijke High Tea, waarbij de gasten ook een historische film over de bouw van de radiotelescoop in Dwingeloo konden kijken.

De eerste gasten arriveerden iets voor tien uur, zij werden hartelijk welkom geheten door onze gastvrouwen. In de eetkamer, de woonkamer en de serre klonk muziek uit de jaren 50, Engelstalige klassiekers zoals ‘Lollipop’ van de Chordettes en ‘Que Sera Sera’ van Doris Day maar ook Nederlandstalige hits zoals ‘Willem Word Wakker’ van The Butterflies en ‘Klappermelk met Suiker’ van The Amboina Serenades.

Nadat gasten plaats hadden genomen konden ze kiezen uit een selectie kwaliteitstheeën van Simon Levelt: de Bukit Sari Premium FOP (zwarte thee), de Earl Grey Rooibos of de White Moonlight (witte thee). Van elke smaak een kopje proberen was natuurlijk ook mogelijk en dat vonden veel gasten erg leuk. Nog specialer werd het theedrinken doordat iedere gast een klassiek theekopje met al dan niet een bloemmotief of gouden randje mocht uitkiezen. Deze prachtige collectie klassiek serviesgoed is onlangs aan de stichting geschonken.

Bij een echte high tea horen natuurlijk ook lekkere zoete en hartige hapjes. Er waren zoete hapjes van het Dwingeler Bakhuisje, hartige hapjes en scones met clotted cream en frambozenjam.

Na een uurtje keuvelen, smikkelen en thee drinken konden de gasten mee naar de bioscoop op de zolder. Hier konden zij de originele zwartwit film bekijken van de bouw van de radiotelescoop halverwege de jaren 50. In het jaar 1956 werd dit gebouw, inmiddels een monument, feestelijk geopend door Hare Majesteit koningin Juliana.

Speciaal voor onze gasten opende Camras op deze dag de deuren van de radiotelescoop, zodat geïnteresseerden ook nog een persoonlijke rondleiding ter plekke konden krijgen.


Geplaatst

in

,