Suzanna Jansen over de emancipatie van de vrouw in afgelopen eeuw

Op 20 juni 2023 was Suzanna Jansen te gast in Nyengaerde en gaf zij een beeldende en boeiende lezing over het thema emancipatie van de vrouw. Gepassioneerd en betrokken vertelde zij over de levenservaringen van haar moeder, die de basis hebben gevormd voor het boek De omwenteling of de eeuw van de vrouw. 

Als stichting zijn wij trots op ons eerste literaire evenement, dat volledig uitverkocht was. Het ontvangen van een gevestigde schrijver was voor ons nieuw, maar ook het huis inrichten en klaarmaken voor het ontvangen van heel veel gasten hadden we nog niet eerder op deze manier gedaan. Ondanks het dreigende noodweer, met bijbehorende drukkende warmte, kwamen de bezoekers richting het Westeinde om te luisteren naar de verhalen en anekdotes van Suzanna. Met de deuren tegen elkaar open en een verfrissend drankje in de pauze was het goed te doen.

Er was herkenning, verwondering en verbazing te horen vanuit de zaal, die gevuld was met -voornamelijk- vrouwen, met verschillende leeftijden en achtergronden. We hebben veel positieve reacties ontvangen en kijken terug op een zeer geslaagde avond!

Volle zaal bij de lezing van Suzanna Jansen in Nyengaerde in juni 2023


Wil je op de hoogte blijven van nieuws, evenementen of achtergrondverhalen van Nyengaerde? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.


Geplaatst

in

, ,